Německá čokoláda

Německo má mnoho lidí spojené převážně s automobilovým průmyslem.
Se stejnou precizností, se kterou Německo vyrábí kvalitní techniku, zde vzniká i mnoho výborných čokolád.

#ShowMore#

Německo je velmi významným producentem čokolád.
A nejen to, je vzniklo zde i mnoho tradičních dezertů, jako např.
 výborný Schwarzwaldský dort, který je čokoládou napěchován doslova až k prasknutí.

A jaká je historie německé čokolády v kostce? 

Příběh německé čokolády

Čokoláda se do Německa dostala v průběhu 17. století. Díky německé praktičnosti byla první čokoláda předepisována především pro léčebné účely. Že by čokoláda mohla sloužit i jen čistě pro potěšení zjistil v roce 1673 Jan Jatz, který ji svým hostům začal podávat jako nápoj.

Stejně jako v jiných zemích, i v Německu byla čokoláda záležitostí především pro bohaté.

První čokoládovny začaly v Německu vznikat už zhruba o sto let později. První čokoládovnu tehdy založil princ Wilhelm von der Lippe. Aby byla čokoláda po všech stránkách perfektní, pro její výrobu si najal zkušenější čokolatiéry z Portugalska.

Oproti jiným zemím tu ale nebyla čokoláda tak populární. Zlom přišel až v průběhu 19. století, kdy se popularita této pochoutky rozšířila v příhraničním Lipsku a Drážďanech. Proto zde brzy vznikly první moderní čokoládovny.

Německá čokoláda u nás

Co se týče německých čokolád, sází převážně na osvědčenou čokoládovou klasiku. Zároveň si všechny kousky od zachovávají pověstnou německou kvalitu.

Pro naše zákazníky jsme z široké německé nabídky vybrali čokoládovnu Hachez. U našich sousedů platí za největšího konkurenta švýcarské čokoládovny Lindt a díky své kvalitě a německému patriotismu tohoto giganta na mnoha frontách poráží.

Z jejich sortimentu u nás najdete:

Nakoukněte do naší nabídky čokolád od prémiových německých výrobců a přesvědčte se, že německá přesnost není vlastností, která funguje pouze na papíře.