Čokoláda na vaření

S kvalitní čokoládou na vaření vše chutná o tolik lépe.
Vyzkoušejte naše čokoládové pecičky s vysokým podílem kakaa a skvělou rozpustností. Skvělé pro přípravu horké čokolády a všech čokoládových dezertů.

jak poznat kvalitni cokoladu na vareni

Co dělá kvalitní čokoládu na vaření?

  • obsahuje vysoký podíl kakaa

  • dobře se rozpouští díky vysokému podílu kakaového másla

  • neobsahuje žádné náhražky (např. jiné tuky než pouze kakaové máslo)

Jak to zjistíte? Musíte prostudovat složení. Více si můžete přečíst v našem článku jak poznat kvalitní čokoládu na vaření.

S kvalitními čokoládami na vaření vykouzlíte dorty, dezerty, brownies nebo čokoládovou pěnu jako profesionál. Pokud jsou ve formě peciček, kouzlí se s nimi při vaření a pečení nejlépe. 

Kvalitní čokoláda na vaření je základní výbava každé kuchyně.

Tradičně je po kvalitní čokoládě na vaření nejvyšší poptávka před Vánoci. Přirozeně, v tomto náročném období rodinných návštěv se chceme blýsknout, i když se k pečení dostaneme právě jen jednou za rok.

Pokud pečete rádi a čokoládové dezerty jsou na vašem žebříčku oblíbenosti vysoko, měli byste mít kvalitní čokoládu vždy po ruce. Stejně jako dobré kakao, třtinový cukr a pravou vanilku. 

Obecné povědomí je, že čokoláda na vaření má být levná.

Platí ale podobná zásada, jako u vína na vaření. Láhev Chateauneuf du Pape do hrnce určitě nenalijete. Ale víno, jaké použijete, spoluvytváří chuť vašeho pokrmu. Takže když už strávíte přípravou hovězích líček čtyři hodiny, nechcete je "zabít" vínem z krabice. Pravidlo šéfkuchařů zní "na vaření používejte víno, které byste s chutí vypili ve všední den".

A přesně tak je tomu i s čokoládou na vaření. Když už pečete narozeninový dort, chcete oslavenci udělat opravdovou radost. Z dobré čokolády také můžete za 10 minut vytvořit jednoduchý dezert jako např. čokoládovou pěnu a být snadno za hvězdu před přáteli nebo tchýní, která dorazí nečekaně na návštěvu.