Hachez
Josef Emile Hachez vyvinul v roce 1890 v německých Brémách rafinovanou recepturu pro výrobu jemných čokolád a pralinek. Zpracovával pouze vybrané odrůdy kakaa z nejlepších pěstitelských oblastí, s láskou a péčí o speciality dokonalé kvality.
Této receptury se firma drží dodnes. Šetrné zpracování vybraných surovin zaručuje plné rozvinutí ušlechtilých aroma i jemnou hebkost. Ty činí jejich čokolády pravou pochoutkou pro labužníky, kteří kladou na čokoládu stejné nároky jako Josef Emile Hachez.
#ShowMore#
Historie a filozofie čokoládovny HACHEZ
Joseph Emile Hachez, obyvatel Brém a původem Belgičan, vytvořil v roce 1890 lahodný recept na přípravu čokolády a čokoládových specialit. Značka HACHEZ tento recept stále uctívá ve všech svých výrobcích, v nichž se snoubí řemeslná dovednost, umělecká představivost a inovace. Firma HACHEZ stále sídlí v samém srdci svého „rodného“ města - v Brémách a je stále rodinného typu. HACHEZ je jemná a přeci výrazně kakaová čokoláda pro ty, kteří si rádi vychutnají opravdovou čokoládu buď jako dárek nebo sami sebe prostě jen rádi rozmazlují.
Druhy kakaa
Stejně jako víno nebo káva, kakao se rovněž pěstuje. Jeho kvalita velmi závisí na konkrétním druhu a také přírodních podmínkách, v nichž je pěstováno.
Pro výrobu čokolády se využívají tyto typy kakaa:
- CRIOLLO – jemné, aromatické, málo kyselosti
- FORASTERO – nejběžnější druh kakaa
- ARRIBA – ekvádorská specialita, označována jako jeden z nejlepších druhů kakaa
A co tvoří čokoládu HACHEZ tak perfektní?
1) Kakao
Do čokolády HACHEZ jsou použité pouze pečlivě vybrané kakaové boby z těch nejlepších 3-5% bobů z celkové světové sklizně. Světle zbarvené kakaové boby určené pro velkovýrobu čokolády (dovážené primárně z Afriky) mají poměrně nevýraznou a kyselou chuť ve srovnání s důkladně vybranými kakaovými boby používanými pro výrobu čokolád HACHEZ. Velkovýrobci čokolád často odebírají kakao jako kakaovou hmotu v tekuté formě. Proto mléčná i hořká čokoláda i čokoládové polevy od různých výrobců chutnají stejně. Firma HACHEZ si vyrábí sama svoji typickou čokoládu. Objevte rozdíl mezi nevýraznou a kyselou chutí jiných čokolád a intenzivní chutí čokolád HACHEZ!
2) Válcování
Dvojnásobné jemné válcování proti čokoládě vyráběné ve velkém (konzumní). Lidský jazyk zaznamená částice větší než 17 mikronů. Kakao v čokoládách HACHEZ je rozmělněno do velikosti 14 mikronů, kdežto v masově vyráběných čokoládách je to až 23-30 mikronů. Objevte rozdíl mezi hrubou běžnou čokoládou a jemnou a vláčnou čokoládou HACHEZ!
3) Konšování
Trvá až 72 hodin a díky němu má čokoláda perfektní jemnost a chuť. Proces konšování zajišťuje odpařování ingrediencí se špatnou chutí. Tento proces trvá u konzumních čokolád pouze 8 a méně hodin. Proces konšování také podporuje jemnost a vláčnost čokolády. Objevte rozdíl mezi kysele chutnající čokoládou z velkovýroby a vláčnou chutí čokolády HACHEZ!
4) Přísady
Čokolády HACHEZ obsahují pouze přírodní ingredience včetně bourbonské vanilky, žádná přidaná barviva ani konzervační látky. Čokolády z velkovýroby obsahují celou řadu umělých látek (barviv a/nebo konzervačních látek). Objevte rozdíl mezi běžnými čokoládami a čokoládami HACHEZ! Jednoduše srovnejte složení uvedené na obalech.
5) Dokončení
Ručně dokončené rozmanité čokolády! Rozdíl poznáte na první pohled. Čokolády vyráběné masově jsou většinou dle jedné šablony. Potahované čokolády dávají kolekci čokolád mnohem individuálnější vzhled. Objevte rozdíl mezi čokoládami HACHEZ a běžnými čokoládami!
Jak poznat čokoládu vysoké kvality
- Prohlédněte si ji – perfektní tvar, hladká, hustá.
Tmavá čokoláda musí být tmavě mahagonová, ne až černá.
Mléčná čokoláda nesmí být příliš světlá. - Přivoňte si k ní – aroma jemně pohladí nos a podráždí čichové receptory.
- Přelomte ji – konce zlomu jsou čisté, vůně zesílí.
- Ochutnejte ji – všimněte si jemnosti textury:
- krémová ale ne mastná,
- intenzivně kakaová ale ne hořká nebo kyselá,
- jemně se rozpouští v ústech.
Prémiové řady značky HACHEZ
Cocoa d´Arriba, Cocoa de Maracaibo a Premier Cru 88% jsou exkluzivní čokolády HACHEZ s čistou, intenzivně kakaovou chutí, které uspokojí i toho nejnáročnějšího labužníka. Nejlepší kakaové boby vybrané z těch nejkvalitnějších 3-5% bobů světové sklizně jsou pečlivě zpracovány tak, aby se neutralizovala kyselost typická pro čokolády s vysokým obsahem kakaa. To dává čokoládám HACHEZ jedinečnou chuť a jemnost.
Premier Cru 88% – Tmavá čokoláda s 88%ním obsahem kakaa.
Chuť nekazí žádná kyselost – pouze čistá chuť toho nejlepšího kakaa je poznávacím znamením čokolády Premier Cru 88% na rozdíl od ostatních čokolád s podobně vysokým obsahem kakaa.
Cocoa d´Arriba – Jedinečná kolekce s výjimečně širokým výběrem.
Jemná a lehká chuť – skutečná čokoláda s obsahem kakaa 77%. Vyrobeno z vybraných kakaových bobů z Ekvádoru. Chutná mnohem jemněji než jiné ze segmentu hořkých čokolád.
Cocoa de Maracaibo – Plná mléčná čokoláda s obsahem kakaa 55,5%.
Neobvykle vysoké množství kakaa v segmentu mléčných čokolád. Vyrobeno z nejchutnějších a vysoce kvalitních kakaových bobů z Venezuely. Opravdová čokoláda mezi mléčnými čokoládami.